Is je vriendin zwanger en wil je dit graag vieren met al je vriendinnen? Met een babyshower kun je je vriendin lekker in het zonnetje zetten en een hand onder de riem steken tijdens de laatste (zware) loodjes van de zwangerschap. In deze blog lees je waar je allemaal aan moet denken bij het organiseren van een babyshower. 

Wanneer kun je het beste een babyshower organiseren? 

Een babyshower is bedoeld voor de laatste loodjes van de zwangerschap. Je wilt dit dus niet te vroeg organiseren. Echter kun je dit beter ook niet te laat organiseren want het kind kan natuurlijk eerder geboren worden dan aanvankelijk wordt gedacht. De ideale periode is rond de 6e en 7e maand van de zwangerschap, tussen de 25 en 32 weken.  

Budget 

Voor het organiseren is het verstandig om samen met je vriendinnen een budget af te spreken. Op deze manier kun je vaststellen hoeveel geld de activiteiten, hapjes en drankjes mogen kosten. Zo komt geen vriendin voor verassingen te staan als alles betaald moet worden en weet je exact waar je aan toe bent. kijk voor de beste babyoliehttps://www.haarspullen.nl/nl/baby-kind/babyverzorging/babyolie-bodylotion/

Versiering 

Om de babyshower feestelijk aan te kleden ga je op zoek naar babyshower versiering. Je kunt je voorstellen dat dit er anders uit gaat zien dan bij verjaardag versiering. Er zijn complete winkels waar je alles kunt kopen voor de perfecte babyshower. Misschien weet je al of het een meisje of jongetje gaat worden, dan kun je heel gericht versiering kopen. Mocht je dit nog niet weten dan kun je ervoor kiezen om iets neutraals te kiezen of juist een combinatie van roze en blauw.  

Activiteiten 

Op het internet is een heel scala van activiteiten te vinden die je kunt doen met je vriendinnen. Je kunt de babyshower natuurlijk bij iemand thuis doen maar het is ook leuk om samen met je vriendinnen er op uit te trekken. Populaire activiteiten zijn naar een restaurant of lunchroom, in het park of op een rondvaartboot.