De populariteit van fietsen stijgt de laatste tijd. Mensen fietsen niet alleen voor woon-werkverkeer, maar ze fietsen ook om hun lichaam fit te houden. Daarnaast doen ze ook een fietstocht tijdens de vakantie. Wanneer je besluit een fietstocht naar een bepaalde bestemming te maken, kun je een van de twee beschikbare opties kiezen. Ten eerste kun je je eigen fiets meenemen. Of je kunt op de gewenste locatie een fiets huren. Als je liever je eigen fiets meeneemt, moet je investeren in thule fietsendragers. Deze fietsendrager kun je op je auto monteren. Vervolgens kun je je fiets gemakkelijk vervoeren. Als het je eerste fietstocht is, moet je alles goed voorbereiden. Hier is een lijst met verschillende voorbereidingen om te zorgen voor een succesvolle en leuke fietstocht.

Plan je reis goed

Je moet een goed plan voor je reis maken. Eerst moet je de locatie bepalen. Je kunt kiezen of je van fietsen op heuvelachtig of vlak terrein houdt. Als je van avontuur houdt, kun je kiezen voor fietsen in de heuvels of bergen. Kies dan je vakantiepartner. Een soloreis maken is niet aan te raden als het je eerste ervaring is met een fietstocht. Je moet dus de beste partner kiezen om je veiligheid te garanderen. Vervolgens moet je de auto voorbereiden om je fiets te vervoeren. Mogelijk heb je een Pro User fietsendrager nodig die aan je auto is bevestigd om de fiets te dragen.

Controleer de staat van de fiets

Voordat je met de fiets op vakantie gaat, dien je de staat van je fiets te controleren. Controleer eerst de wielen om er zeker van te zijn dat de spiesen goed zijn vastgedraaid. Inspecteer ook de banden. De banden moeten voldoende luchtdruk hebben. Wanneer je band erg versleten is, moet je deze vervangen door een nieuwe. Vervolgens moet je de remmen testen om er zeker van te zijn dat deze goed werken. Je kunt de wielen laten draaien en de voor- en achterrem indrukken. Als de remblokken versleten zijn, moet je ze onmiddellijk vervangen. Tot slot moet je de ketting smeren. Je kunt je veiligheid garanderen als alle onderdelen van je fiets naar behoren werken.

Bereid de juiste kit voor

Je moet ook wat kleding en veiligheidsuitrusting voorbereiden voor je fietstocht. De items die je meeneemt, moeten afhangen van je noodzaak en hoe lang je reis zal zijn. Wat kledingstukken betreft moet je wielershirts en korte broeken bij je hebben. Bereid ook een wielershirt met lange mouwen of armwarmers voor. Het dragen van een waterdichte jas is ook noodzakelijk. Vergeet niet om veiligheidsuitrusting mee te nemen, zoals een helm, zonnebril, sokken en handschoenen. Toiletartikelen moet je ook meenemen. Je hebt ook zonnebrandcrème en billencreme nodig. Daarnaast is het meenemen van een EHBO-doos ook een must. Deze doos zal je redding zijn als je per ongeluk gewond raakt. Niemand weet wat er tijdens de roadtrip met je fiets kan gebeuren. Je moet dus een reparatieset voorbereiden, zoals een fietspomp en reserve binnenbanden. Er zijn zoals je ziet verschillende voorbereidingen nodig voordat je met de fiets op vakantie gaat. Als je goed voorbereid bent, kun je een succesvolle en spannende reis maken.